جاوا اسکریپت
مفهومی که الان میخواهیم درباره‌ی آن صحبت کنیم، مفهومی بسیار جذاب است چرا که اگر قصد ورود به دنیای طرای وب را داشته باشید، یکی از مهم ترین شاهراه هایی که باید از آن عبور کنید زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است زیرا با استفاده از این زبان، برنامه نویسی وب برای ما لذت بخش تر میشود و میتوانیم با به کارگیری درست از این زبان صفحات خود را به طرز عجیبی جادویی و کاربرپسند کنیم.
پیدایش این زبان برمیگردد به سال 1995 در کمپانی ارتباطات Netscape (نت اسکیپ). محققان این موسسه متوجه شدند که اضافه کردن یک زبان برنامه نویسی که قابلیت نوشتن کد را نیز داشته باشد، می‌تواند باعث افزایش ادراک کاربر شود. آن‌ها تصمیم گرفتند که یک زبان برنامه‌نویسی که نگارش آن شبیه به زبان Java باشد، ایجاد کنند. نتیجه این تحقیقات، ایجاد زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت توسط شخصی به نام برندن آیک (Brendan Eich) بود. اولین نسخه از این زبان برنامه‌نویسی که در ماه مه سال 1995 عرضه شد، Mocha  نام گرفت. سپس در سپتامبر همان سال به LiveScript تغییر نام داد. سرانجام در دسامبر سال 1995 نام JavaScript برای این زبان برنامه‌نویسی انتخاب شد.

 

چرا گفتم صفحات شما را جادویی میکند ؟

زیرا شما بعد از یادگیری زبان HTML و CSS ممکن است با کلیک روی یک دکمه، محتویات جدیدی در صفحه اچ تی ام ال نمایش دهید یا یک سری از المنت‌های صفحه را حذف یا اضافه کنید.  این‌ کارها به کمک   HTML و CSS قابل پیاده‌سازی نیستند. اینجا است که جاوا اسکریپت پا به میدان می‌گذارد و بار منطقی و اجرایی بسیاری از کارهای وب را بر دوش می‌کشد.

جاوا اسکریپت جزء زبان های بک اند یا فرانت اند؟

جاوا اسکریپت یک زبان سمت کاربر یا فرانت‌اند است که بار منطقی فرآیندهای سمت وب را بر عهده می‌گیرد.
اگر نمی‌دانید فرانت‌اند و بَکِند چیست خیلی ساده شما را با این دو مفهوم آشنا میکنم.
به‌طور کلی برنامه نویسی وب به دو بخش کلی تقسیم می‌شود: فرانت اند (FrontEnd) و بک اند (Backend).
فرانت‌اند به هر آن چیزی گفته می‌شود که توسط کاربر دیده و بک اند نیز به هر آن چیزی که در سمت سرور است گفته می‌شود.

جاوا اسکریپت چه ابزارها و کتابخانه های معروفی را در خود جای داده است؟

یکی از مزایای جاوا اسکریپت، فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌هایی است که بر پایه این زبان شکل گرفته‌اند. کتابخانه هر زبان برنامه نویسی، در واقع مجموعه‌ای از دستورات آن زبان است که در قالب خلاصه و آماده برای استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مشهورترین و نام‌آشناترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت، Jquery  است.

Jquery  چیست؟

جی‌کوئِری (Jquery) در واقع مجموعه‌ای از دستورات پیچیده‌ی جاوا اسکریپت است که به‌صورت بسیار ساده و آسان در اختیار همه قرار دارد. از مزیت‌های جی‌کوئِری برای مثال این است که برای یک کار اگر باید ده خط کد جاوا اسکریپت بنویسید، با استفاده از یک متد یک خطی جی‌کوئِری می‌توانید همان کار را با کیفیت و دقت بالا انجام دهید.

 

کاربردهای جاوا اسکریپت:


کاربردهای جاوا اسکریپت

شما با استفاده از JavaScript یا JS میتوانید کارهای فوق العاده زیاد و متفاوتی انجام دهید که در ادامه به بیان آنها میپردازیم.
  • انیمیشن های گرافیکی بسازید
  • اسلایدر عکس داشته باشید
  • فرم های ورودی کاربر را کنترل کنید و برای مثال چک کنید که کلمه عبور کاربر حداقل ۵ حرف داشته باشد
  • تعیین کنید که وقتی کاربر روی یک المان کلیک کرد، یک اتفاق خاص بیفتد
  • به رفتارهای کاربر عکس العمل نشان دهید
  • استایل ها، رنگ ها، اندازه ها و بطور کلی کدهای CSS را عوض کنید
  • به کاربران پیام های خطا یا موفقیت آمیز نشان دهید
  • منوهایی بسازید که وقتی کاربر موس خود را روی آن‌ها برد، باز شوند
  • محاسبات ریاضی انجام دهید
  • و صدها کار مختلف و خلاقانه‌ی دیگر
چرا باید جاوا اسکریپت یاد بگیریم؟
برای اینکه بیشتر از پیش به یادگیری جاوا اسکریپت علاقمند شوید، می‌خواهیم به شما بگوییم که این روزها  جاوا اسکریپت، تنها یک زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت و افزودن مقداری انیمیشن و حرکت و منطق به وب‌سایت‌ها نیست بلکه فریم‌ورک‌ها و ابزارهای بسیار زیادی با کمک این زبان توسعه داده شده‌اند که از بین مشهورترین ابزارها و فریم‌ورک‌های توسعه‌یافته به زبان جاوا اسکریپت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • کتابخانه‌ی ReactJS که بسیاری از سایت‌ها و سرویس‌های بزرگ بر پایه‌ی این فریم‌ورک توسعه داده‌ شده‌اند.
  • React Native  محصول دیگری از شرکت فیس‌بوک که امکان تولید اپلیکیشن‌های موبایل بر پایه زبان جاوا اسکریپت را فراهم می‌کند. نمونه بارز آن اپلیکیشن موبایل اینستاگرام است.
  • فریم ورک AngularJs گوگل که آخرین نسخه آن angular 4 است و بسیاری از ابزارها و سرویس‌های بزرگ بر پایه‌‌ی آن توسعه داده‌ شده‌اند.
  • زبان اپن سورس NodeJS  که  امکان برنامه‌نویسی با زبان جاوا اسکریپت را در سمت سرور فراهم می‌کند
به‌ طور کلی  از جاوا اسکریپت برای استفاده در سرورها گرفته تا اپلیکیشن‌های موبایل و سیستم‌های وب قابل پیاده‌سازی است.
پس برای یادگیری این زبان عجله کنید و وقت را هدر ندهید.

html چیست و چه جایگاهی در دنیای وب دارد؟

با جاوا اسکریپت، پیش به سوی آینده

زبان ,جاوا ,اسکریپت ,یک ,کاربر ,دهید ,جاوا اسکریپت ,این زبان ,است که ,برنامه نویسی ,زبان برنامه ,زبان برنامه نویسی ,توسعه داده‌ شده‌اند

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کاوش وب طراحی سایت مبلغ گرام بیان دینی هد هد ترجمه متن پاسخ سوالات درسهایی از قرآن گارانتی دستگاه تصفیه آب حمل و نقلی تولید و پخش شال و کلاه بافت