html چیست

در این نوشته میخواهیم شما را با یک زبان نشانه گذاری در دنیای وب آشنا کنیم که نام این زبان HTML است.
اگر بخواهید وارد دنیای برنامه نویسی وب شوید این زبان اولین زبانی است که با آن روبه رو میشوید.
کدنویسی با HTML قدم گذاشتن در جای پای بزرگان وب و شروع ساخت سایت‌های شگفت‌انگیز استاگر عاشق طراحی سایت هستید و برای ورود به این حوزه برنامه جدی دارید، آموزش HTML اولین قدم شما در این مسیرخواهد بود.
حال میخواهیم بدانیم که html  چیست؟ چه کاربردی دارد؟ چرا به آن زبان نشانه گذاری گفته میشود؟
 

تاریخچه html:

قبل از پاسخ به سوالاتی که مطرح کردیم بهتر است تاریخه ای از این زبان را بدانیم که اگر بخواهید بدانید اسن زبان گونه به وجود آمده باید سوار ماشین زمان شویم و برگردیم به سال 1991. زمانی که آقای Tim Berners-Lee کار خود را روی  Tag یا همان برچسب ساده شروع کرد و اولین نسخه HTML را طراحی کرد که در آن زمان تعداد برنامه نویس وب چندان زیاد نبود و این زبان هم تا حدودی محدود کننده به نظر می‌رسید. تنها کاری که می‌شد با نسخه اولیه HTML انجام داد، قرار دادن متن ساده در وب بود. بعد از مدتی  نسخه HTML 2.0 به بازار معرفی شد که تمام ویژگی‌های نسخه اول به علاوه چند ویژگی جدید را با خود داشت. این نسخه تا ژانویه ۱۹۹۷به عنوان استانداردی برای طراحی سایت در نظر گرفته می‌شد.
رفته رفته افراد بیشتری به سمت استفاده از HTML گرایش پیدا کردند، اما نسخه‌های قبلی این زبان هنوز هم دارای محدودیت‌هایی بود ؛ آن‌ها به دنبال ویژگی‌ها، توانایی‌ها و تگ‌های بیشتری بودند و تمایل داشتند ظاهر سایت خود را ارتقا ببخشند. در همان زمان بود که گروهی خبره پیش‌نویس جدیدی از این زبان را تهیه کرده و آن را HTML 3.0 نامیدند. این نسخه شامل قابلیت‌های جدید و پیشرفته‌ای بود و مژده ابزارهای قدرتمندی برای طراحی سایت را برای طراحان سایت به همراه داشت. متاسفانه مرورگر‌ها این ویژگی‌های جدید را به کندی بارگزاری می‌کردند و تنها بخشی از دستورات اعمال شده بر صفحه اجرا می‌شد؛ بنابراین برنامه‌نویسان استفاده از این نسخه را به فراموشی سپردند.
کمی بعدتر کنسرسیوم وب جهانی اولین کار خود را به بازار ارائه کرد که به HTML 3.2 معروف ‌شد و تغییرات اندکی نسبت به نسخه  پیشین داشت و بسیاری از مراحل بزرگ را به نسخه‌های بعدی موکول کرده بود. بسیاری از تگ‌های قبلی در این نسخه و استانداردهای جدید به چشم نمی‌خورد. اما خیلی زود در ژانویه ۱۹۹۷ به نسخه استاندارد تبدیل شد و امروزه تمام مرورگرها از ویژگی‌های آن به طور کامل پشتیبانی می‌کنند.
نسخه HTML 4.01 تحول بزرگی نسبت به استانداردهای اولیه HTML در نظر گرفته می‌شد؛ بیشتر کارایی‌های جدیدی که در این نسخه آورده شده بود، در واقع ارتقا و پیشرفتی از نسخه HTML 3.0 به علاوه چندین ویژگی جدید و پیشرفته بود. این نسخه در دسامبر ۱۹۹۷ توسط کنسرسیوم وب جهانی پیشنهاد شد و در آوریل ۱۹۹۸ به استاندارد رسمی طراحی سایت تبدیل شد. پشتیبانی مرورگر از این زبان جدید و تقریبا بیشتر تگ‌ها و خصوصیات توسط مایکروسافت در مرورگر محبوب IE5 صورت گرفت.
در ابتدای قرن ۲۱، کنسرسیوم وب جهانی XHTML 1.0 را به بازار پیشنهاد کرد. از ۲۶ ژانویه ۲۰۰۰ این زبان به عنوان استاندارد مشترک با HTML 4.01 در طراحی سایت به کار می‌رود، با این تفاوت‌ که کدها باید در آن طبق قانون نوشته شده و برنامه‌نویس حق تغییر در ترتیب نوشتن کدها را ندارد. پس از این دو نسخه، HTML 5  به بازار عرضه شد که زبانی برای طراحی فعلی و آینده وب سایت‌ها تعریف شده است. پس از این آپدیت طراحی سایت ها ساختار منظمی پیدا کرد و مفاهیم قدیمی (مانند استفاده از table در بدنه اصلی صفحات) کنار گذاشته شدند.
از این رو برنامه نویسان وب معتقدند ویژگی‌های تعبیه شده در این نسخه تا ده سال آینده پاسخگوی نیازهای وب خواهد بود که بسیاری از بخش‌های آن برای کاربران قبلی HTML آشنا و بسیاری دیگر جدید و ناشناخته است.

html  چیست؟

HTML  مخفف Hyper Text Markup Language بوده و در فارسی به آن زبان نشانه‌ گذاری می‌گویند. دقت کنید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری به حساب می‌آید.
همان طور که در تعریف html چیست، گفتیم یک که این زبان یک زبان نشانه گذاری است خب چه فرقی با زبان برنامه نویسی میکند؟
زبان برنامه نویسی ابزاری قدرتمند است که به وسیله آن می توانیم با کامپیوترها حرف بزنیم. زبان‌های برنامه نویسی به کمک دستورالعمل‌هایی که برای کامپیوتر قابل فهم هستند با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و به طور عمده از ساختارهای کنترلی و شرطی استفاده می‌کنند. پس اگر به اسم زبان نشانه گذاری دقت کنید، متوجه مفهوم آن خواهید شد. در زبان های نشانه گذاری خبری از ساختارهای رایج برنامه‌نویسی مثل شرط، حلقه، تکرار و غیره وجود ندارد و شما داخل متن خود از یک سری نشانه استفاده می‌کنید. در حقیقت در این زبان ها شما به کمک این نشانه‌ها متن را از سایر عناصر صفحه جدا می کنید تا به کمک آن ها المان‌های مختلف را داخل یک صفحه وب قرار داده و ساختار صفحه را مشخص کنید.

تعریف تگ:

گفتیم که آقای برزنلی و تیمش کار خودش رو روی tag شروع کرد خب حالا میخوایم بدونیم تگ یا همان برچسب چیست؟
تگ ها عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر کدام کارشان شروع شده و با بستن تگ کارشان تمام می‌شود. مثلا برای نوشتن پاراگراف‌ها در زبان HTML از تگ p استفاده می‌شود و زمانی که پاراگراف تمام شده، تگ هم بسته می‌شود. برای مثال :
>p<
این یک وبلاگ آموزشی برای مشتاقان به برنامه نویسی تهیه شده است. تا آنها را با انواع زبان های برنامه نویسی آشنا کند.
/>p<
 
تگ های HTML در حقیقت همان دستورالعمل های این زبان هستند که به مرورگر می‌گویند صفحه مورد نظر از چه عناصری تشکیل شده است. هر کدام از این Tag معنا و مفهوم خاصی دارند و به شما امکاناتی مانند تغییر شکل ظاهری متن‌ها، ساخت لیست‌های مختلف و به هم متصل کردن صفحات را می‌دهند. همچنین از آن ها برای کار با صدا، تصویر و غیره استفاده می‌شود.

 

کار کردن html چگونه است؟

این زبان به تنهایی نمیتواند کار کند و با زبان های دیگری چون css  و جاوا اسکریپت نیز سروکار دارد که اگر بخواهیم به طور کلی توضیحی درباره این مطلب بگویم به این صورت است:
می توان HTML به تنهایی را مانند یک انسان در نظر گرفت که CSS مانند لباس های شیک، ظاهر آن را آراسته می کند. در نهایت جاوا اسکریپت باعث می‌شود او حرکت کرده و با بقیه شروع به صحبت کند. پس در طراحی ظاهر سایت به طور خلاصه باید گفت :
  1. HTML  به کمک تگ های از قبل تعریف شده ساختار و اسکلت صفحه وب را مشخص می‌کند.
  2. CSS  به ما کمک می‌کند عناصر مختلف را در صفحه جابه‌جا کنیم، رنگ‌بندی را تغییر دهیم، فونت‌ها را عوض کنیم و به جایی برسیم که یک صفحه وب با ظاهر قابل قبول و قابل ارائه داشته باشیم.
  3. JavaScript  به ما اجازه می‌دهد صفحات وب را به طور داینامیک یا پویا طراحی کنیم. با JS می‌توانیم عناصر تعاملی مختلف مثل اسلایدر، گالری عکس و چیزهای مشابه تولید کنیم.
با توجه به تعاریف گفته شده، حالا می‌توان به چند نتیجه مهم در مورد HTML دست یافت:
  • HTML  زبان پیچیده برنامه نویسی نیست، بلکه برای توصیف صفحات وب از طریق متن عادی به کار می‌رود.
  • یک وب سایت اغلب حاوی چندین فایل HTML است که به یکدیگر لینک شده‌ و قابل ویرایش هستند.
  • تگ‌های HTML در واقع کلمات کلیدی پنهان شده در صفحات وب هستند که مشخص می کنند مرورگر چطور باید محتوا را نمایش دهد.
  • اکثر تگ‌ها دو بخش آغازین و پایانی را دارند. تگ پایانی همان متن تگ آغازین را دارد اما یک اسلش (/) به قبل از آن اضافه شده است.
  • تگ‌ها می‌توانند دارای خصوصیت یا attribute(صفت) باشند یعنی می‌توان آن‌ها را به شکل دلخواه تغییر داد. برای این کار  باید با استفاده از علامت مساوی، مقداری را تعیین کرد اما برخی دیگر را فقط باید داخل تگ عنوان کرد.
  • فایل‌های HTML باید با پسوند .htm یا .html مشخص شوند.
جمع بندی:
اگر طراحی وب شما را به وجد می‌آورد و دوست دارید برای این کار وقت و انرژی بگذارید، اولین قدم یادگیری HTML است و شرط لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خبره تمرین مداوم است. فقط تمرین و تکرار است که شما را با فوت و فن کار آشنا کرده و از شما یک برنامه نویس متخصص می‌سازد. برنامه نویسی HTML شروع کار است و باید قدم‌های اول را محکم بردارید تا زمانی که وارد مباحث پیشرفته وب شدید، به مشکل نخورید.

html چیست و چه جایگاهی در دنیای وب دارد؟

با جاوا اسکریپت، پیش به سوی آینده

زبان ,html ,نسخه ,وب ,طراحی ,برنامه ,این زبان ,از این ,این نسخه ,در این ,نشانه گذاری ,زبان نشانه گذاری ,زبان برنامه نویسی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمونه سوالات تخصصی و عمومی آزمون های استخدامی خرید اینترنتی دیوارپوش سایپر دراکون сироп дракон syperdrakon مطالب جالب در مدیا 13 پرستو کلید بهشتی deltalaw آموزش کنکور زبان انگلیسی مجله اینترنتی فروشگاه بانه معرفی سایت های تبلیغاتی معتبر